najlepsze-porady.pl KulinariaJak smażyć kanie ?
ocena ():

Jak smażyć kanie ?

berlin-1571046-1920.jpg Photo by Sandra Frey on Unsplash

Smażenie grzybów o nazwie kania, praktycznie niczym się nie różni od przygotowania kotletów schabowych. Jest to więc świetne danie dla wegetarian.


Smażone kanie z pieprzem i solą

4 duże kapelusze kani dokładnie oczyść. Masło roztop na patelni i smaż kanie z każdej strony po 3-4 minuty. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podaj na gorąco - najlepiej z ciemnym pieczywem na zakwasie.

Smażone panierowane kanie

4 duże kanie opłucz w wodzie. Panieruj w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle do zrumienia.

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Najciekawsze

Podobne