09.02.2024

Jak smażyć kanie ?

Jak smażyć kanie ?

Ocena artykułu

Na podstawie 2 opinii
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
autor
Autor artykułu
Anna Kowalczyk
Anna jest redaktorem portalu najlepsze-porady.pl, specjalizującym się w tematach związanych z rodzicielstwem i wychowaniem dzieci. Jej artykuły są pełne praktycznych porad dla rodziców, inspiracji oraz wskazówek dotyczących budowania zdrowych relacji rodzinnych.
Udostępnij

Smażenie grzybów o nazwie kania, praktycznie niczym się nie różni od przygotowania kotletów schabowych. Jest to więc świetne danie dla wegetarian.


Smażone kanie z pieprzem i solą

4 duże kapelusze kani dokładnie oczyść. Masło roztop na patelni i smaż kanie z każdej strony po 3-4 minuty. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podaj na gorąco - najlepiej z ciemnym pieczywem na zakwasie.

Smażone panierowane kanie

4 duże kanie opłucz w wodzie. Panieruj w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle do zrumienia.

Opinie na temat artykułu

Średnia ocena
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
(2)
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
Porady Kulinaria Czy nasza porada Jak smażyć kanie ? pomogła Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Jak smażyć kanie ?? Jeżeli tak koniecznie dodaj swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu
~Porada Jak smażyć kanie ?
09.02.2024
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
Doskonały smak
~Jak smażyć kanie ?
09.02.2024
Zamknij
Twoja prywatność
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje te wykorzystywane są tylko do celów statystycznych w celu usprawnienia działania serwisu.
Zaakceptuj
Polityka prywatności