Najlepsze Porady KulinariaJak smażyć rydze ?

Jak smażyć rydze ?

Jak smażyć rydze ? @pixabay

Rydze to popularny jesienny przysmak. Jak więc je usmażyć by smakowały przepysznie.


Rydze smażone na maśle z czosnkiem i cebulą

Kapelusze rydzów dokładnie opłucz i osusz z wody. 2 ząbki czosnku dokładnie posiekaj, pół małej cebuli pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i masło, układaj kapelusze rydzów blaszkami do góry. Smaż na dużym ogniu około 5 minut, a następnie odwróć na drugą stronę i smaż 3-4 minuty. Dodaj czosnek i cebulę. Smaż aż sok odparuje, a cebula stanie się szklista. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki.

Dodaj komentarz


Najciekawsze porady

Podobne porady - warto przeczytać

Ostatnio komentowane porady

praca marzeń!
praca marzeń!
Polecam zabiegi u doktor Pardy.
Uwielbiam desery z toffi.
Uwielbiam kupować zdrowe produkty. Pamiętam o uzupełnianiu...
Owoce i warzywa liofilizowane można dłużej przechowywać. Smak...
Ten przepis wydaje się łatwy. Spróbuję w tym roku przygotować...