najlepsze-porady.pl KulinariaJak zrobić grzyby w occie ?
ocena (/0):

Jak zrobić grzyby w occie ?

berlin-1571046-1920.jpg @pixabay

Rozpoczyna się sezon na grzyby, można przygotować je na wiele sposobów, ale najlepiej smakują te marynowane w occie. Są proste w wykonaniu i stanowią doskonały dodatek do dań.


Zalewa do grzybków w occie

W garnku zagotuj 3,5 szklanki wody, dodaj 1 szklankę octu, 1 łyżkę soli i 6 łyżek cukru. Grzyby oczyść i wrzuć na osoloną wodę. Do wody dodaj 2 łyżki octu. Gotuj około 10 minut. Grzybki przełóż do słoiczków. Do każdego słoiczka wrzuć 1 liść laurowy i 3 ziela angielskie. Zalej gorącą zalewą. Słoiki odwróć do góry dnem lub pasteryzuj w dużym garnku przez około 15 minut. PAMIĘTAJ żeby grzybów w słoiku nie układać ciasno.

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Najciekawsze

Podobne