Najlepsze Porady KulinariaSzybki przepis na krewetki z patelni z dodatkiem czosnku i pietruszki
ocena (/0):

Szybki przepis na krewetki z patelni z dodatkiem czosnku i pietruszki

Szybki przepis na krewetki z patelni z dodatkiem czosnku i pietruszki Przepis na krewetki z czosnkiem i pietruszką

Odpowiednio przygotowane owoce morza to bardzo smaczne produkty, po które coraz częściej sięgamy, przygotowując domowe posiłki. Do najpopularniejszych owoców morza bez wątpienia należą krewetki. Doskonale się komponują z wieloma składnikami, a do ich przygotowania nie potrzeba zbyt wiele czasu. Owoce morza to także znany od wielu stuleci afrodyzjak. Przy ich pomocy przygotujesz romantyczną kolację dla dwojga, ale także smaczny obiad lub szybką przekąskę.


Co będzie Ci potrzebne?

  • 300g świeżych lub mrożonych krewetek
  • pęczek świeżej pietruszki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 50ml białego wina
  • oliwa z oliwek 
  • sól 
  • pieprz
  • bagietka


Jeśli posiadasz świeże krewetki, obierz je z pancerzy i usuń ich wnętrzności. Dokładnie je umyj, a potem osusz.
Zacznij od posiekania lub przepuszczenia przez praskę czosnku. Następnie posiekaj drobno natkę pietruszki. Rozgrzej na dużej patelni oliwę, a następnie dodaj do niej czosnek. Po chwili wrzuć krewetki, pietruszkę, oraz dolej wino. Dopraw ulubionymi przyprawami i smaż przez około minutę z każdej strony. I gotowe! 

Jak wspominaliśmy, do przygotowania krewetek nie potrzeba jakoś specjalnie dużo czasu. Tak przygotowane owoce morza świetnie będą smakować podane ze świeżą bagietką i oliwą. Gwarantujemy, że jak raz spróbujesz tego przepisu, będziesz do niego wracać bardzo często.
Smacznego!

Twoja ocena:

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz


Najciekawsze

Podobne