09.02.2024

Wyroby czekoladowe - jak usprawnić produkcję?

Wyroby czekoladowe - jak usprawnić produkcję?

Ocena artykułu

Na podstawie 3 opinii
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
autor
Autor artykułu
Karolina Wiśniewska
Karolina jest redaktorem portalu najlepsze-porady.pl, specjalizującym się w tematach związanych z domem i ogrodem. Jej artykuły zawierają praktyczne porady dotyczące aranżacji wnętrz, pielęgnacji roślin, oraz organizacji przestrzeni wokół domu.
Udostępnij

Jeżeli jesteś właścicielem cukierni, zdajesz sobie sprawę, jak ważne jest odpowiednie wyposażenia hali produkcyjnej w wielofunkcyjne automaty i nowoczesne maszyny, które pozwolą Ci przeprowadzić sprawny proces produkcji rozmaitych ciasteczek, m.in. kruszonych, biszkoptów, czy muffinków. W wyposażeniu cukierni powinny znaleźć się urządzenia, które będą przystosowane do pracy w linii produkcyjnej. Nowoczesnymi maszynami oferowanymi przez producenta maszyn cukierniczych Hasborg jest urządzenie przeznaczone do pracy z czekoladą. Hasborg od wielu lat działa w branży maszyn cukierniczych i obsługuje klientów na całym świecie. W ofercie Hasborg znajduje się wszystko, co pozwoli w praktyczny sposób urządzić zarówno małą, jak i dużą cukiernię. 


Praktyczne urządzenia do czekolady

Kompletując wyposażenie cukierni, warto zwrócić uwagę na nowoczesną oblewarkę do czekolady HCM, której zadaniem jest polewanie produktów czekoladką według ustalonych wartości temperatur. Celem takiego procesu jest utrzymanie konkretnego sposobu krystalizacji masła kakaowego, co będzie miało wpływ na połysk i twardość powstałej czekolady. Natomiast automatyczna temperówka przepływowa HTM 25 jest urządzeniem, które doskonale nadaje się do napełniania form czy uzupełnienia zbiorników automatu dozującego, a nawet bezpośredniego polewania produkowanych ciasteczek. Maszyna jest w pełni zautomatyzowana, dzięki czemu wcześniej ustalone parametry utrzymuje przez długi czas, przez co można prowadzić proces produkcyjny nieprzerwanie. Temperówka została solidnie wykonana, dzięki czemu jest urządzeniem energooszczędnym i niezawodnym.

Tunel chłodniczy do czekolady

Oblewanie czekoladą jest procesem wymagającym skupienia i ogromnej precyzji, dlatego warto postawić na zautomatyzowane linie produkcyjne. W ofercie Hasborg dostępny jest tunel chłodniczy https://www.hasborg.pl/produkt/tunel-chlodniczy.html, którego zadaniem jest obniżenie temperatury produktów, zwłaszcza ciastek i wypieków, na które została naniesiona polewa lub masa. Jak działa to urządzenie? W tunelu został zastosowany system, w którym powietrze krąży w zamkniętym obiegu i ochładza ciepłe od polewy czekoladowej ciasteczka. Następnie ogrzane od produktów powietrze jest kierowane do specjalnej komory, w której ponownie ulega schłodzeniu. Tunel chłodniczy działa niezawodnie, wydajnie, a w dodatku jest energooszczędny i łatwy w obsłudze. 

Opinie na temat artykułu

Średnia ocena
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
(3)
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
Automatyzacja produkcji to najlepsza droga do rozwoju biznesu. Szczególnie w gałęzi jaką jest gastronomia.
~Robert
09.02.2024
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
Liczymy,że opis porady Wyroby czekoladowe - jak usprawnić produkcję? przydała Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Wyroby czekoladowe - jak usprawnić produkcję?? Jeżeli tak czy możesz ją dodać swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu
~Porada Wyroby czekoladowe - jak usprawnić produkcję?
09.02.2024
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
porada dość ciekawa
~Natan Przybylski
09.02.2024
Zamknij
Twoja prywatność
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje te wykorzystywane są tylko do celów statystycznych w celu usprawnienia działania serwisu.
Zaakceptuj
Polityka prywatności