09.02.2024

Domowa wersja paprykarza rybnego

Domowa wersja paprykarza rybnego

Ocena artykułu

Na podstawie 2 opinii
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
autor
Autor artykułu
Agnieszka Nowak
Agnieszka jest redaktorem portalu najlepsze-porady.pl, pasjonatką zdrowego stylu życia i zdrowego odżywiania. Jej artykuły oferują praktyczne porady dotyczące zdrowej diety, aktywności fizycznej oraz radzenia sobie ze stresem.
Udostępnij

Rybny paprykarz to smaczny dodatek do kanapek . Niemal każdy zna jego smak bo jest to bardzo popularny produkt. Aby oprócz fantastycznego smaku mieć pewność, że nasz przysmak jest także zdrowy i nie zawiera sztucznych barwników ani konserwantów warto przygotować go samemu w domu. Zrobienie paprykarza rybnego nie jest skomplikowane, a otrzymana porcja wystarczy na klika posiłków lub dla większej ilości osób. Jak zrobić paprykarz rybny domowym sposobem? Oto prosty przepis. 


Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 wędzona makrela-160 g przecieru pomidorowego
  • 60 g ryżu
  • 2 marchewki
  • 1 nieduża pietruszka
  •  łodyga selera naciowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz i sól do smaku


Sposób wykonania krok po kroku

Przygotowanie paprykarza rybnego zaczynamy od obrania marchewki i pietruszki oraz starcia ich na tarce ( grube oczka). Następnie siekamy w kostkę seler naciowy. Ryż przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, a po jego ugotowaniu rozgrzewamy na patelni kilka łyżek oleju po czym wrzucamy na nią cebulę i smażymy przez około 3 minuty. Następnie dodajemy czosnek i smażymy kolejną minutę. Na patelnię wrzucamy też marchewkę, pietruszkę i selera. Całość podsmażamy przez kolejne 5 min. Po tym czasie przykrywamy patelnię pokrywką i w ten sposób dusimy warzywa, aż staną się miękkie. Kolejnym etapem jest dodanie na patelnię przecieru pomidorowego, słodką i wędzoną paprykę oraz doprawienie solą i pieprzem. Po około 3 minutowym gotowaniu przygotowujemy mięso ryby oddzielając je od skóry i kości. Po podzieleniu na mniejsze kawałki zawartość patelni przekładamy do miski i dodajemy do niej rybę oraz ryż. Mieszamy delikatnie składniki, a po ostudzeniu paprykarza umieszczamy w lodówce. Gotowy do zjedzenia będzie następnego dnia. Smacznego. 

Opinie na temat artykułu

Średnia ocena
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
(2)
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
Porady Kulinarne Czy porada Domowa wersja paprykarza rybnego pomogła Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Domowa wersja paprykarza rybnego? Jeżeli tak czy możesz ją dodać swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu
~Porada Domowa wersja paprykarza rybnego
09.02.2024
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
to jest pyszne
~Domowa wersja paprykarza rybnego
09.02.2024
Zamknij
Twoja prywatność
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje te wykorzystywane są tylko do celów statystycznych w celu usprawnienia działania serwisu.
Zaakceptuj
Polityka prywatności