Najlepsze Porady KulinariaJak smażyć kanie ? Ocena 5 na podstawie 2 komentarzy

Jak smażyć kanie ?

Jak smażyć kanie ? Photo by Sandra Frey on Unsplash

Smażenie grzybów o nazwie kania, praktycznie niczym się nie różni od przygotowania kotletów schabowych. Jest to więc świetne danie dla wegetarian.


Smażone kanie z pieprzem i solą

4 duże kapelusze kani dokładnie oczyść. Masło roztop na patelni i smaż kanie z każdej strony po 3-4 minuty. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podaj na gorąco - najlepiej z ciemnym pieczywem na zakwasie.

Smażone panierowane kanie

4 duże kanie opłucz w wodzie. Panieruj w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle do zrumienia.

Dodaj komentarz

Jak smażyć kanie ?
Najnowszy Komentarz!
Dodano:
facebook like 32
facebook unlike 1

Doskonały smak

Porada Jak smażyć kanie ?
Dodano:
facebook like 267
facebook unlike 1

Porady Kulinaria Czy nasza porada Jak smażyć kanie ? pomogła Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Jak smażyć kanie ?? Jeżeli tak koniecznie dodaj swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu


Podobne porady - warto przeczytać

Ostatnio komentowane porady

Jakie proporcje ?
sprawdza się! polecam
Znakomity artykuł, bardzo dobrze sie go czyta. Wiele...
to jest pyszne
Fajnie i prosto opisane
Pomocny artykuł
Ja do kolacji zawsze zjadam jakiś owoc.