Jak smażyć kanie ?

Smażenie grzybów o nazwie kania, praktycznie niczym się nie różni od przygotowania kotletów schabowych. Jest to więc świetne danie dla wegetarian.
Smażone kanie z pieprzem i solą
4 duże kapelusze kani dokładnie oczyść. Masło roztop na patelni i smaż kanie z każdej strony po 3-4 minuty. Dopraw świeżo zmielonym pieprzem i solą. Podaj na gorąco - najlepiej z ciemnym pieczywem na zakwasie.
Smażone panierowane kanie
4 duże kanie opłucz w wodzie. Panieruj w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle do zrumienia.
Najciekawsze porady
Zobacz Także inne ciekawe porady
Podobne porady - warto przeczytać
Ostatnio komentowane porady
porada: Jak zainstalować Windows 10...
Działa
porada: Jak zrobić suchy lód?
Jakie proporcje ?
porada: Jak rozpoznać czy mule są...
sprawdza się! polecam
porada: Jak dbać o paznokcie w domu?
Znakomity artykuł, bardzo dobrze sie go czyta. Wiele...
porada: Jak udekorować tort?
to jest pyszne
porada: Jak gotować bataty???
Fajnie i prosto opisane
porada: Jak zrobić naleśniki?...
Pomocny artykuł
porada: Jak jeść zdrowo?
Ja do kolacji zawsze zjadam jakiś owoc.
Dodaj komentarz
Doskonały smak
Porady Kulinaria Czy nasza porada Jak smażyć kanie ? pomogła Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Jak smażyć kanie ?? Jeżeli tak koniecznie dodaj swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu