Jak smażyć rydze ?

Rydze to popularny jesienny przysmak. Jak więc je usmażyć by smakowały przepysznie.
Rydze smażone na maśle z czosnkiem i cebulą
Kapelusze rydzów dokładnie opłucz i osusz z wody. 2 ząbki czosnku dokładnie posiekaj, pół małej cebuli pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i masło, układaj kapelusze rydzów blaszkami do góry. Smaż na dużym ogniu około 5 minut, a następnie odwróć na drugą stronę i smaż 3-4 minuty. Dodaj czosnek i cebulę. Smaż aż sok odparuje, a cebula stanie się szklista. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki.
Najciekawsze porady
Zobacz Także inne ciekawe porady
Podobne porady - warto przeczytać
Ostatnio komentowane porady
porada: Błąd aktualizacji systemu...
Błąd 80072EFE podczas próby aktualizacji systemu Windows 7...
porada: Błąd aktualizacji systemu...
80072EFE i po problemie aktualizacja rozwiązała problem
porada: Kroton - jak go pielęgnować?
Ile razy można ogłosić upadłość?
It's remarkable in favor of...
porada: Wyjątkowa Burgundia –...
poza winem polecma sie tam wybrać ! pięknie tam jest
porada: W jakiej temperaturze piec...
Pizza domowa jest u mnie co najmniej raz w tygodniu. Moja...
porada: Miodowy sos winegret
Spróbuję zrobić taki sos, bo chyba nie ma takiego w sklepie, a...
porada: Czy owoce i warzywa...
Ekstra rozwiązanie. Zwłaszcza, gdy nie ma czasu na...
porada: Ocet z rabarbaru prosty...
Bardzo ciekawe, nie sądziłam iż ocet można zrobić również z...
Dodaj komentarz
Najlepsze porady Kulinarne Czy nasza porada Jak smażyć rydze ? pomogła Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Jak smażyć rydze ?? Jeżeli tak proszę dodaj swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu
to jest pyszne