Jak smażyć rydze ?

Rydze to popularny jesienny przysmak. Jak więc je usmażyć by smakowały przepysznie.
Rydze smażone na maśle z czosnkiem i cebulą
Kapelusze rydzów dokładnie opłucz i osusz z wody. 2 ząbki czosnku dokładnie posiekaj, pół małej cebuli pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i masło, układaj kapelusze rydzów blaszkami do góry. Smaż na dużym ogniu około 5 minut, a następnie odwróć na drugą stronę i smaż 3-4 minuty. Dodaj czosnek i cebulę. Smaż aż sok odparuje, a cebula stanie się szklista. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki.
Najciekawsze porady
Zobacz Także inne ciekawe porady
Podobne porady - warto przeczytać
Ostatnio komentowane porady
porada: Jak wyłączyć cookies?
Aby wyłączyć pliki cookies, możesz postępować zgodnie z...
porada: Detoks alkoholowy w...
Picia alkoholu może mieć różne skutki zarówno krótko-, jak i...
porada: Jakie są czynniki ryzyka...
Wykrycie raka piersi jest zwykle możliwe poprzez zastosowanie...
porada: W jaki sposób radzić sobie...
w młodości cierpaiałem na afry - pamietam ze za komuny na afry...
porada: Jak zrobić grzańca ?
to jest pyszne
porada: Sommelier – ekspert z nosem...
praca marzeń!
porada: Lunch Boxy do pracy
Wrapy są najlepsze, można kombinować ze składnikami ile się...
porada: Pyszny placek z truskawkami
Super przepis na deser.
Dodaj komentarz
Najlepsze porady Kulinarne Czy nasza porada Jak smażyć rydze ? pomogła Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Jak smażyć rydze ?? Jeżeli tak proszę dodaj swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu
to jest pyszne