Najlepsze Porady KulinariaJak smażyć rydze ? Ocena 5 na podstawie 2 komentarzy

Jak smażyć rydze ?

Jak smażyć rydze ? @pixabay

Rydze to popularny jesienny przysmak. Jak więc je usmażyć by smakowały przepysznie.


Rydze smażone na maśle z czosnkiem i cebulą

Kapelusze rydzów dokładnie opłucz i osusz z wody. 2 ząbki czosnku dokładnie posiekaj, pół małej cebuli pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i masło, układaj kapelusze rydzów blaszkami do góry. Smaż na dużym ogniu około 5 minut, a następnie odwróć na drugą stronę i smaż 3-4 minuty. Dodaj czosnek i cebulę. Smaż aż sok odparuje, a cebula stanie się szklista. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Porada Jak smażyć rydze ?
Najnowszy Komentarz!
Dodano:
facebook like 481
facebook unlike 1

Najlepsze porady Kulinarne Czy nasza porada Jak smażyć rydze ? pomogła Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Jak smażyć rydze ?? Jeżeli tak proszę dodaj swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu

Jak smażyć rydze ?
Dodano:
facebook like 12
facebook unlike 1

to jest pyszne


Podobne porady - warto przeczytać

Ostatnio komentowane porady

Błąd 80072EFE podczas próby aktualizacji systemu Windows 7...
80072EFE i po problemie aktualizacja rozwiązała problem
Ile razy można ogłosić upadłość? It's remarkable in favor of...
poza winem polecma sie tam wybrać ! pięknie tam jest
Pizza domowa jest u mnie co najmniej raz w tygodniu. Moja...
Spróbuję zrobić taki sos, bo chyba nie ma takiego w sklepie, a...
Ekstra rozwiązanie. Zwłaszcza, gdy nie ma czasu na...
Bardzo ciekawe, nie sądziłam iż ocet można zrobić również z...