Najlepsze Porady KulinariaJak smażyć rydze ? Ocena 5 na podstawie 2 komentarzy

Jak smażyć rydze ?

Jak smażyć rydze ? @pixabay

Rydze to popularny jesienny przysmak. Jak więc je usmażyć by smakowały przepysznie.


Rydze smażone na maśle z czosnkiem i cebulą

Kapelusze rydzów dokładnie opłucz i osusz z wody. 2 ząbki czosnku dokładnie posiekaj, pół małej cebuli pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i masło, układaj kapelusze rydzów blaszkami do góry. Smaż na dużym ogniu około 5 minut, a następnie odwróć na drugą stronę i smaż 3-4 minuty. Dodaj czosnek i cebulę. Smaż aż sok odparuje, a cebula stanie się szklista. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz posyp natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Porada Jak smażyć rydze ?
Najnowszy Komentarz!
Dodano:
facebook like 481
facebook unlike 1

Najlepsze porady Kulinarne Czy nasza porada Jak smażyć rydze ? pomogła Ci się ? Może masz jakiś inny pomysł lub poradę na tema Jak smażyć rydze ?? Jeżeli tak proszę dodaj swoją radę w tematyce wypoczynek w komentarzu

Jak smażyć rydze ?
Dodano:
facebook like 12
facebook unlike 1

to jest pyszne


Podobne porady - warto przeczytać

Ostatnio komentowane porady

Aby wyłączyć pliki cookies, możesz postępować zgodnie z...
Picia alkoholu może mieć różne skutki zarówno krótko-, jak i...
Wykrycie raka piersi jest zwykle możliwe poprzez zastosowanie...
w młodości cierpaiałem na afry - pamietam ze za komuny na afry...
to jest pyszne
praca marzeń!
Wrapy są najlepsze, można kombinować ze składnikami ile się...
Super przepis na deser.