Najlepsze Porady KulinariaJak ugotować kukurydzę? Ocena 5 na podstawie 1 komentarza

Jak ugotować kukurydzę?

Jak ugotować kukurydzę? © pixabay.com

Cały proces wydaje się być prosty. Obrać kukurydzę z liści, przemyć, wrzucić do wrzątku i wyciągnąć, gdy będzie już miękka. Są jednak pytania, na które odpowiemy oraz przedstawimy krótki proces jak ugotować kukurydzę tak, aby była idealnie osolona i miękka. 


Kukurydzę należy dokładnie obrać z liści oraz „niteczek” tak, aby żadna z nich nie została na kolbie. Do przygotowanego garnka lejemy tyle wody, aby była w stanie przykryć kukurydzę. Zagotowaną wodę słodzimy (1 łyżeczka cukru na litr wody). Sól sprawia, że kukurydza twardnieje, posolić możemy ją już po wyciągnięciu z wody. 

Dodaj komentarz

Urszula
Najnowszy Komentarz!
Dodano:
0
0

Kukurydza prosto z pola z masełkiem i solą... Czasy dzieciństwa.


Najciekawsze porady

Podobne porady - warto przeczytać

Ostatnio komentowane porady

Zdecydowanie zgadzam się z tytułem tego artykułu.
Odpowiedni Dress code również ma znaczenie.
Zasady Savoir Vivre są bardzo ważne.
Polecam wypróbować ten przepis.
Najlepiej po prostu mieć zaufane sklepy z mięsem, gdzie nie...
Kawowe kostki? Świetny pomysł, ciekawe urozmaicenie. Do...
Uwielbiam desery z toffi.
Korzystam z diety pudełkowej drugi miesiąc (Firma Miód...