Przygotowywanie deserów jest bardzo odprężającym zajęciem, szczególnie, kiedy szykujemy je dla ukochanego. Szybkim i prostym deserem jest galaretka z owocami i bitą śmietaną lub słodkim syropem. Galaretka jest bardzo prosta w przygotowaniu, a różnorodność jej smaków sprawia, że można poeksperymentować z tworzeniem deserów warstwowych wielosmakowych.
Galaretka z owocami - czemu nie
Deser z galaretki warto udekorować świeżymi owocami, które są akurat dostępne. Najlepsze będą galaretki z dodatkiem truskawek, bananów, świeżych brzoskwiń czy też gruszek, jabłek lub poziomek. Niemniej jednak należy uważać na kiwi. Tego owocu nie należy dodawać do galaretek, bo wtedy ona się nie zastygnie, a to wszystko przez sok, który wydzielany jest przez ten owoc. Jeżeli już koniecznie chcemy, aby było to kiwi, to wcześniej należy wygotować ten owoc, aby wyszły z niego soki, a wtedy nasza galaretka się na pewno zastygnie.