Najlepsze Porady TechnologieChłodziarki w lokalu gastronomicznym Ocena 5 na podstawie 2 komentarzy

Chłodziarki w lokalu gastronomicznym

Chłodziarki w lokalu gastronomicznym

Chłodziarki w lokalu gastronomicznym są równie ważne, o ile nie ważniejsze, niż sprzęty służące do przyrządzania posiłków. Lodówki zachowują świeżość produktów, dzięki czemu zachowują one swój smak, zapach i właściwości odżywcze. To także bardzo ważny sprzęt bardzo często znajdujący się na wyposażeniu cukierni czy restauracji.


ważne funkcje

Na obecnym rynku dostępna jest niezliczona ilość chłodziarek przystosowanych do lokali gastronomicznych. Oczywiste jest, że lodówka do tego rodzaju lokalu musi być bardzo duża, nie sprawdzą się więc sprzęty, których na co dzień używamy w domu. Lodówki gastronomiczne wykonane są zwykle ze stali nierdzewnej, tworzywa lub blachy. Niektóre modele mają wbudowany zamrażalnik, nie jest on jednak niezbędny. Najlepiej będzie, jeśli zakupimy osobne urządzenie mrożące, które również spełnia bardzo istotną rolę w każdym lokalu. Chłodziarki wyposażone mogą być w dynamiczny lub statyczny układ chłodzenia, z których każdy ma swoje wady i zalety. 

Dodaj komentarz

Michał
Najnowszy Komentarz!
Dodano:
facebook like 0
facebook unlike 0

W okresie wakacyjnym bardzo się przydaje taka lodówka, goście często zamawiają schłodzone napoje.

Tolka
Dodano:
facebook like 0
facebook unlike 0

To jedne z najważniejszych urządzeń na wyposażeniu mojej małej cukierni, szczególnie w okresie letnim.


Najciekawsze porady

Podobne porady - warto przeczytać

Ostatnio komentowane porady

Najlepszy na cellulit są zabiegi endermologii, skóra ogólnie...
He super
ja chce mieć takiego ale tata nie chcę się zgodzuić
mam i sobie chwale - w lecie zasłaniam słonce w zimie...
Najszybciej wkleić do painta i zapisać
Co jakiś czas wymieniać pastę termoprzewodzącą i kupić...
mam to - jest OK - mało miejsca zajmuje
Antyterrorystyczna podziękujcie za ten przymus terrorystom z...