Piec cukierniczy to jedno z najważniejszych urządzeń w wyposażeniu cukierni i piekarni, ponieważ bez niego nie ma możliwości wypiekania słodkości. Wybierając piec do swojej cukierni, warto postawić na nowoczesne technologie, które zwiększą efektywność pracy, a zarazem jakość tworzonych wypieków. Warto przeglądnąć ofertę marki Hasborg, której specjalnością jest produkcja wysokiej jakości maszyn do formowania, wypieku i dekorowania ciastek. Jaki piec cukierniczy poleca firma Hasborg?
Czym jest piec tunelowy?
Nowoczesny piec tunelowy - jak wygląda?
Piec tunelowy Hasborg wyposażony jest w nowoczesny system oraz innowacyjne rozwiązania techniczne. Piec wyposażony jest w cyfrowy panel sterujący, który umożliwia szybkie i łatwe ustawienie temperatury pieczenia wybranej partii ciastek. W każdym module dostępne jest okno rewizyjne, dzięki któremu można kontrolować proces wypiekania. W piecu zamontowano również okno inspekcyjne z podświetleniem. Co więcej, wspomniana maszyna wyposażona jest w urządzenie pneumatycznie napinające taśmę, jak również w moduł czyszczący taśmę i ją natłuszczający. Niezwykle ważny aspektem jest ukształtowanie obiegu powietrza w poszczególnych komorach - z komory wypiekowej usuwane jest wilgotne powietrze, dzięki czemu można uzyskać wysoką jakość finalnego produktu.